Oost-België

Willkommen, bienvenue, welcome in Oost-België, het meest exotische deel van België. In de negen gemeenten leven ruim 78.000 mensen op 854 m2.   – Ze zijn trots op hun regio die op een interessante geschiedenis mag terugblikken.
 
In een drielandenpunt gelegen, grenst Oost-België aan Duitsland, Nederland en Luxemburg. Hier, in het uiterste oosten van België, wordt Duits gesproken en Frans leert men hier van kindsbeen af – internationaal is een dagelijkse ervaring, net zoals de Europese gedachte: In Oost-België smelten Pruisische deugden samen met de Franse levensstijl. Savoir-Vivre wordt met Savoir-Faire verbonden. 

Prachtige landschappen, diverse vrijetijdsfaciliteiten en een exquise keuken (er zijn zelfs sterren-restaurants) benadrukken de hoge levenskwaliteit. Dankzij de ideale geografische ligging zijn Europese knooppunten zoals Brussel, Antwerpen, Maastricht, Luxemburg, Parijs, Keulen of Düsseldorf snel en gemakkelijk te bereiken. De combinatie van deze factoren zorgt er voor dat Oost-België voor zowel de zakenman als de toerist aantrekkelijk is.

Kom en leer ons beter kennen, wij verheugen ons nu reeds over uw bezoek!