De regio

Oost-België

Willkommen, bienvenue, welkom, welcome in Oost-België, het meest exotische deel van België. In de negen gemeenten leven ruim 78.000 mensen op 854 km².   – Ze zijn trots op hun regio die op een interessante geschiedenis mag terugblikken.

Gelegen in een drielandenpunt grenst Oost-België aan Duitsland, Nederland en Luxemburg. Hier, in het uiterste oosten van België, wordt Duits gesproken en Frans leert men hier van kindsbeen af – internationaliteit is bij iedereen ingeburgerd, net zoals de Europese gedachte: In Oost-België smelten Pruisische deugden samen met de Franse levensstijl. Savoir-Vivre wordt met Savoir-Faire verbonden. 

Prachtige landschappen, diverse vrijetijdsfaciliteiten en een uitstekende keuken (er zijn zelfs sterrenrestaurants) benadrukken de hoge levenskwaliteit. Dankzij de ideale geografische ligging zijn Europese knooppunten zoals Brussel, Antwerpen, Maastricht, Luxemburg, Parijs, Keulen of Düsseldorf snel en gemakkelijk te bereiken. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat Oost-België voor zowel de zakenman als de toerist aantrekkelijk is.

Kom en leer ons beter kennen, wij verheugen ons nu reeds op uw bezoek!

De Hoge Venen

Het Natuurpark Hoge Venen – Eifel is zonder twijfel één van de mooiste regio’s van België. Het ligt in het oosten van het land en maakt deel uit van een grensoverschrijdend Duits-Belgisch natuurpark. Troeven van deze regio zijn de diversiteit van de landschappen, de kwaliteit van zijn milieu en zijn natuur evenals zijn natuurlijke en culturele geschiedenis.

Naast zijn onbetwistbaar pronkstuk, het nationale natuurreservaat Hoge Venen, biedt het Natuurpark voortdurend wiselende landschappen bestaand uit bosmassieven, valleien en waterlopen, weideland, imposante hagen, heuvelruggen en pittoreske dorpen. Het Natuurpark strekt zich uit over 12 gemeenten. Omdat de grenzen van het Natuurpark op basis van natuurlijke en landschappelijke gegevens zijn getrokken, onafhankelijk van administratieve grenzen, ligt echter geen van deze gemeenten volledig binnen het Natuurpark.

De 12 gemeenten zijn (van het noorden naar het zuiden): Raeren, Eupen, Baelen, Jalhay, Stavelot, Malmedy, Waimes, Bütgenbach, Büllingen, Amel, Sankt Vith en Burg-Reuland.

Euregio Maas-Rijn

Wenst u in België te ontbijten en te wandelen, in Duitsland te fietsen en koffie te drinken in Nederland, en dat alles in één dag? Dan ben je op je plaats in de regio Maas-Rijn.

Naast de Nederlandse steden Maastricht, Heerlen, de Belgische steden Luik en Hasselt en de Duitse stad Aken, is Eupen één van de centra van het grensoverschrijdende gebied Euregio Maas-Rijn.

Dit gebied omvat in de drielandenstreek van Nederland, België en Duitsland op een oppervlakte van 11.000 km² en met zijn 3,7 miljoen inwoners, 5 partnergebieden; de regio Aken, een deel van de Nederlandse provincie Limburg, de beide Belgische provincies Limburg en Luik en de Duitstalige Gemeenschap van België.

  • Eupen – Maastricht (Nederland): 45 km
  • Eupen – Aken (Duitsland): 18 km
  • Eupen – Luik (België): 30 km
  • Eupen – Spa-Francorchamps (België): 25 km
  • Eupen – Malmedy (België): 30 km