De Hoge Venen

Het Natuurpark Hoge Venen – Eifel omvat zonder twijfel één van de mooiste regio’s van België. In het oosten van het land gelegen, maakt het deel uit van een grensoverschrijdend Duits-Belgisch natuurpark. Tot zijn sterke punten behoren de diversiteit van de landschappen, de kwaliteit van zijn milieu en zijn natuur evenals van zijn natuurlijke en culturele geschiedenis.

Naast zijn onbetwistbaar pronkstuk, het nationale natuurreservaat Hoge Venen, biedt het Natuurpark voortdurend wisselende landschappen bestaand uit bosmassieven, valleien en waterlopen, weideland, imposante haaien, heuvelruggen en pittoreske dorpen. Het Natuurpark strekt zich uit over 12 gemeenten. Omdat de grenzen van het Natuurpark op basis van natuurlijke en landschappelijke gegevens zijn getrokken, onafhankelijk van administratieve grenzen, ligt echter geen van deze gemeenten volledig binnen het Natuurpark.

De 12 gemeenten zijn (van het noorden naar het zuiden): Raeren, Eupen, Baelen, Jalhay, Stavelot, Malmedy, Waimes, Bütgenbach, Büllingen, Amel, Sankt Vith en Burg-Reuland.